Hei sinä kesälomailija! Nyt katse parvekkeelle!

Näin kesällä Parvekelasitukset on kovassa käytössä, kun lasituksia avataan, suljetaan ja jätetään raolleen.  Parvekelasitukset ovat kuitenkin kaikkien kodin järjestelmien tavoin huollettavia, ja esimerkiksi  jo 5-10 vuotta käytössä olleita lasituksia olisi hyvä tarkkailla.  Alas olemme koonneet tarkistuslistan, minkä avulla pääset asiassa järkevästi eteenpäin! 

Tarkistuslista parvekelasitukselle: 

 1. Tarkista reunatiivisteet. Jos ne ovat kellastuneet tai hajonneet, reunatiivisteet kannattaa vaihtaa ulkonäkö- sekä turvallisuussyistä. Reunatiivisteet löydät täältä.
 2. Tarkista kulma- ja lasinvälitiivisteet. Jos ne ovat kellastuneet tai hajonneet, kannattaa tiivisteet vaihtaa ulkonäkö- sekä turvallisuussyistä. Tiivisteet löydät verkkokaupastamme täältä.
 3. Lasitus kannattaa aukaista. Jos lasit ovat jäykän tuntuiset tai eivät aukea helposti, kannattaa parvekelasitusjärjestelmä voidella. Tähän sopii esimerkiksi meidän verkkokaupastamme löytyvä Parvekelasijärjestelmän voiteluaine.
 4. Tarkasta, että seinälukko on ehjä. Jos seinälukko on rikki, voit ostaa meiltä varaosan ja vaihtaa seinälukon itse. Seinälukko on yleensä helposti vaihdettavissa. Seinälukkoja löydät täältä.
 5. Tarkasta parvekelasijärjestelmän komponentit eli Parvekkeen lasissa kiinni olevat osat. Mikäli niissä on jokin rikkoutunut, suosittelemme tilaamaan  ammattilaisen huoltamaan kyseisen parvekelasituksen. Mikäli olet tee-se-itse tyyppinen ihminen, voit myös tilata osat verkkokaupastamme. Suosittelemme kuitenkin tarttumaan ammattilaisen tukeen, sillä parvekelasijärjestelmien virheellinen huoltaminen voi johtaa vaaratilanteisiin.
 6. Tarkasta alakiskon tiiviste. Mikäli se on huonossa kunnossa, kannattaa se vaihtaa. Alakiskon tiivisteet on yleensä helppo vaihtaa uuteen(mallista riippuen).
 7. Halutessasi voit tarkistaa kiskojen kiinnikkeet. Niitä ei kuitenkaan itse kannata lähteä säätämään, vaan antaa ammattilaisten hoitaa asetukset kohdalleen.
 8. Mikäli huomaat edellämainituista tarkistuskohdista eriäviä ongelmia tai oma osaamisesi ei riitä huoltotoimenpiteisiin, kannattaa kääntyä parvekelasituksia tekevän ammattilaisen puoleen.  

Mikäli kohtaat parvekelasituksen kanssa haasteita toimivuuden suhteen, suosittelemme olemaan joko meihin tai parvekelasituksia huoltavaan toimijaan yhteydessä. Meiltä saat vinkkejä, kuinka edetä huoltamisen kanssa!

7.7.2021 11.43
Yhteensä:
  Kassalle
  Lisätty ostoskoriin