Parvekelasituksen huoltamisen ohessa voi pohtia myös ympäristöä!

Pekka on pohtinut parvekelasituksen huoltamista jo pitkän aikaa. Parvekelasijärjestelmän lasit eivät avaudu ja reunalistat kellertävät. Osa muovisista osista on rikkoontunut ajan kuluessa. Aiemmin parvekelasitus toi uuden tilan kerrostalohuoneiston käyttöön, mutta nykyään huonosti toimiva lasitusjärjestelmä tuo enemmän murheita kuin iloa. 

Pekka päätti lähteä selvittämään parvekelasituksen kohtaloon liittyviä vaihtoehtoja. Mahdollisuutena olisi joko huoltaa, tai ostaa kokonaan uusi parvekelasitus. Rahareikiä olisi toki muitakin, ja tuntuu että lasituksen saisi ihan huoltamalla kuntoon. Parvekelasituksen huoltaminen onkin siis hyvä vaihtoehto, kun on tarvetta säästää luontoa ja rahaa. Nyt kun tarvittavia varaosia on saatavissa PL Varaosien verkkokaupassa, ei huoltaminen jää siitäkään kiinni. 

Pekka miettii toki myös ympäristöä ja sen kuormittamista: mitä tapahtuu, kun koko parvekelasitusjärjestelmä vaihdetaan uuteen? Nopean tutkimuksen seurauksena selviää, että suurin osa parvekelasituksen osista on kierrätettävissä. Tämä on hyvä asia. Kuitenkin uuden lasituksen valmistaminen, varastoiminen, kuljettaminen ja asentaminen tuovat päästöjä. Myös vanhan lasituksen purkaminen, kuljettaminen ja kierrättäminen oikeaoppisesti tuo omat kustannuksensa ja päästönsä. Avoimeksi jää, kierrätetäänkö materiaalit aina oikein.  

Parvekelasitusten huollossa vaihdetaan vain rikkoontuneet osat, jolloin vanha lasitus saa vielä elinaikaa. Toki myös uudistava huolto on mahdollinen, jossa vaihdetaan kaikki komponentit näin saadaan lasituksesta uutta vastaava.

Huoltomiehen saapuessa paikalle huoltosalkusta löytyykin kaikki tarvittava, ja huoltoautosta haetaan vielä sopivat listat kellertävien ja kovettuneiden tilalle. Parvekelasituksen voitelun jälkeen järjestelmä toimii taas kuten pitää. Lopuksi huoltomies nappaa rikkoontuneet osat mennessään ja kierrättää ne asianmukaisesti.  

Pekka on tyytyväinen lopputulokseen ja huoltomieheltä saatuihin vinkkeihin. Nyt hän tietää, että parvekelasituksen huoltoa tulisi harkita viiden vuoden välein, tai kun huoltotarpeita muuten ilmenee. Tarpeen vaatiessa hän voi itse voidella lasitusjärjestelmän huoltomiehen ohjeiden mukaisesti. 

Myös luonto kiittää, kun säästetään materiaaleja ja toimitaan vastuullisesti. 

25.8.2021 14.28
Yhteensä:
    Kassalle
    Lisätty ostoskoriin